Svenska Folkdansens Vänner

Svenska Folkdansens Vänner – SFV – är en ideell kulturförening i Stockholm vars mål är att bevara och sprida den svenska folkliga kulturen inom dans, musik, sång och dräktskick.

Artur Hazelius, Skansens välkände grundare, bildade föreningen 1893 tillsammans med några entusiastiska vänner. SFV har därigenom kommit att bli en av Sveriges äldsta folkdansföreningar . Föreningen har idag cirka 400 medlemmar och hedras av kung Carl XVI Gustaf och drottning Silvia som sina första hedersledamöter.

För mer än tio år sedan behövde föreningen en ny webbplats och jag fick uppdraget. Webbplatsen består av två delar, en publik del och en lösenordsskyddad del för medlemmarna.

På den publika delen finns information om föreningen och dess aktiviteter, aktuellt terminsprogram samt kontaktinformation. Huvudsyftet är att berätta om föreningen och attrahera nya medlemmar. Det finns även möjlighet att beställa böcker och CD-skivor via e-post.

På medlemsdelen finns ett kalendarium, medlemsregister och e-postlista, information om aktuella arrangemang, ett stort bildgalleri, föreningens medlemsblad sedan 2005 i PDF-format och ett antal olika dokument av intresse för medlemmarna. Det finns också funktioner för administration av föreningens dansövningar, anmälan till aktuella aktiviteter samt medlemsbokningar av föreningens stuga.

Webbplatsen använder sig av ramar (frames) och är i huvudsak utvecklad med konventionell HTTP-kodning med tillägg av PHP och MySQL. Den har under årens lopp vuxit och nya delar har tillkommit men grundstrukturen bibehållits.

Rubrikhuvud

Innehålls-förteckning

Textyta

Klicka här för att studera webbplatsen.

Lämna ett svar